Senaste inläggen

Av grapevine goodies - 2 oktober 2014 14:03

Halloween fest
Halloweenmysteriet
I Halloweenmysteriet får barnen hjälpa greve Vlad att leta upp Kråkehofs gömda skatt. För att göra det behöver de lösa spännande utmaningar från häxor, vampyrer, monster, spöken och trollkarlar och slottets andra invånare. Allt du behöver och diplom ingår.
Halloweenmysteriet 4-6 år>>
Halloweenmysteriet 7-10 år>>
Detektivmysteriet
Ett riktigt roligt mysterium för barnen att lösa! I Småköping försvinner värdefulla böcker från biblioteket och det har utlysts en belöning till dem som hittar böckerna. Låt barnen bli detektiver och lösa kluriga gåtor i jakten på böckerna! Allt som behövs finns i produkten - enkelt för dig buskul för barnen!
Detektivmysteriet för 4-6 år>>
Detektivrmysteriet för 7-10 år>>
Spökjakten
En spännande spökjakt för barnen eller hela familjen! Tanken är att denna spökjakt ska göras i mörker, i parken eller skogen där man hittar frågorna som är utmärkta med reflexer med hjälp av en ficklampa. I spökjakten finns 15 frågor och små klurisar som ska lösas. Temat är läskiga saker som spöken, monster, trollkarlar och häxor.
Spökjakten för 4-6 år>>
Spökjakten från ca 7 år>>

ANNONS
Av grapevine goodies - 14 juli 2014 12:38

Kräftquiz
Riktigt kul och klurigt quiz till kräftskivan! Frågorna har vitt skilda ämnen så som musik, film, historia, mat, litteratur och mycket mer - men ett gemensamt, de har alla en fyndig koppling till kräftor och kräftskiva! Gör kräftskivan lite extra rolig i år!
Beställ och ladda ner quizet>>
sånghäfte kräftskiva
Sånghäfte kräftskiva
Sångblad med de klassiska och andra roliga snapsvisor till kräftskivan! Bladen sätter du ihop till ett fint underlägg till varje plats. Matchande placeringkort medföljer.
Beställ och ladda ner sångbladen>>
kräftskiva
Tipspromenad till kräftskivan
Kräftskiva! En tipspromenad speciellt för denna härliga augustifest. 16 frågor kretsar kring temat kräftor och allt som hör till. Fyndigt och roligt. Låt gästerna roa sig en stund på egen hand medan du tänder ljuslyktorna!
Läs mer och beställ tipspromenaden här>>

Roliga festprodukter från Grapevine för nedladdning finns på flera språk tex
Grapevine.de, Grapevine.nu/uk, Grapevine.nu/norge, Grapevine.nu/suomi

ANNONS
Av grapevine goodies - 16 maj 2014 14:18

Rolig bordsplacering på vanlig fest

På en fest skulle alla tjejer lägga en av sina skor i svart säck och herrarna fick ta en sko och hitta sin bordsdam.

Efter förrätten blev det "the same proceedure" och alla fick en ny bordskavaljér. Tanken var att samma sak skulle ske inför förrätten men då hade festen redan spårat ur så pass att det inte gick att styra upp sällskapet på ännu en flytt. Så vi struntade i den sista bordsplaceringsleken.


En annan fest så fick både tjejerna och killarna en lapp var där det stod vilket djur och djurläte de skulle härma. Lika djur skulle hitta varandra men leken spårade ur så åsnan hittade hästen och en orm hittade en elefant. Allt går ju att missuppfatta och spåra ur om stämingen tillåter det. Det var inte läge att likt en skolpolis styra upp djuren- de fick hållas. Men viktigast var att stämningen var i full gång.


Sing along bordsplaceringslek

Alla män förses med en lapp med en känd melodi gärna refrängen tex "sommar natt när jag glider fram på gatan aha" Alla kvinnor får en lapp med artisten eller gruppens namn. Kvinnorna och männen får hitta varandra genom sång och samtal.


Placeringslek
Har du en tex en 80 tals fest så skriver du upp ett antal kända låtrefränger från 80 talet. Klipp dem i två bitar och låt männen få början av låten och kvinnorna slutet av låtrefrängen. Sedan får de 5-10 minuter på sig att hitta varandra och bordsplaceringen och stämningen är löst.


Fler lekar som både löser bordsplaceringen och lättar upp stämningen på festen hittar du här hos grapevine.nu/bordsplaceringslek


Bordsplaceringslek till middag och fest
En kul och enkel bordsplaceringlek som gör det underhållande att hitta sin bordsdam respektive bordsherre. Gästerna måste mingla för att hitta den de hör ihop med, det är både trevligt och en bra "isbrytare" om inte alla känner varandra. Leken passar vid vilken middag eller fest som helst.
Beställ bordsplaceringsleken här>>

 

 

 

Bordsplaceringslek för nyårsafton
Låt dina middagsgäster hitta sina bordsdamer och bordsherrar på ett roligt sätt. Med denna bordsplaceringslek får hälften av gästerna ett årtal och andra halvan får en känd händelse. Rätt årtal ska paras ihop med rätt händelse. Du får kompletta kort samt placeringskort till bordet.
Beställ bordsplaceringsleken här>>
Av grapevine goodies - 27 mars 2014 15:33

Untitled Document

 

 

40 års fest
Plötsligt är det dags för den där födelsdagen man fasat för några år.
40 år! Dags att växa upp om du inte gjort det tidigare. Dags att
bjuda in till en hejdundrande 40 års-fest som gästerna sent ska glömma.

Hur gör man då en lyckad 40 års fest?
Ska festen vara hemma, eller en 40 års fest på lokal?
Vad har du för budget för festen? Alla sådan frågor påverkar
vad du har att spela med på festen men oroa dig inte det behöver inte bli
dyrt att bjuda in till en minnesvärd och rolig 40 års fest.


Lekar till 40 års festen
.
Bra lekar till en 40 års fest är:

Musikfrågesport med musik från förr.
Tipspromenad så man får en bensträckare efter maten.
Kluriga frågesporter där man i lag får kämpa om att vinna mot den nyblivna 40 åringen.
Kanske behöver du en bordsplaceringslek för att lätta upp stämningen i början av festen
och som gör att gästerna som inte råkar känna varandra börjar prata med varanda.


40 års fest mat
Du vill ju inte stå i köket under hela festen så tänk att du bjuder på mat som du har hämtat
från restaurang eller så har du förberett maten dagen innan. Men välj då mat som är god
och går att servera under en längre tid. Sufflé som kräven en exakt tajming är inte en
bra ide som mat på en 40 års fest. Maten till en 40 års fest blir ofta någon slags buffé som
kan stå framme under en tid och ändå vara god och fräsch. Kallskuret kött, pastasallad, gott bröd eller kanske en gryta, ett fint utbud av pajer, både varma och kalla, samt lyxiga pizzabitar kan vara några förslag till hur ett sådant buffé bord kan arta sig. Det förutsätter ju att du då har 40 års festen hemma. Väljer du lokal så är kanske budgeten för festen annorlunda och du kanske även kan lägga pengar på catering till festen.
 40 års kalas på lokal är smidigt. Dels slipper du göra ditt hem festklart dvs plocka undan allt som inte ska vara framme, dels är sannolikt lokalen gjord för fest dvs, ytorna, stolarna och köket är gjort för att hantera stora grupper människor. Med lite tur så finns det även ett givet antal fina dekorationer som passar till en 40 års fest i lokalen.
 
 
 Vågar du och vill du kan du förbereda för allsång på din 40 års fest. Se till bara att du och gästerna har koll på
texterna och att någon annan än du är ansvarig för musiken.
 
 


frågesport musik
Musikquiz: Svenska musikundret
Här hittar du det ultimata svenska musikquizet. Du får en spellista med 40 av Sveriges största stjärnor från 40-talet till idag inom en blandning av genrer. Efter var låt får du en chans att skrapa ihop bonuspoäng genom att svara på en följdfråga med anknytning till artisten eller låten.
Läs mer och beställ musikquiz>>
frågesport filmmusik
Frågesport filmmusik: Hollywood tunes
Quiz med filmmusik med färdig spellista. 32 låtar med fråga om vilken filmen är och en följdfråga. Hollywood tunes innehåller klassiska filmer från 1939 till 2003. Du får den färdiga spellistan på Spotify, instruktioner, frågor, svarsformulär och facit.
Läs mer och bestll filmmusikquiz>>
musikquiz spotify
Musikquiz: One hit wonders
Du känner igen låten, men minns du artisten eller vad låten heter? I detta musikquiz får du och dina vänner tävla om vem som minns flest one hit wonders. Du ska känna igen 30 klassiska one hit wonders och dessutom finns kluriga frågor som hör till varje låt.
Läs mer och beställ>>

frågesport tema 70 tal
Frågesport: 70-tals quiz
Minns 70-talet och bli en vinnare i denna quiz! Du får 44 frågor om 70-talets musik, mode, mat, sport, världshändelser och mycket, mycket mer. Förutom kluriga frågor tillkommer en spotifyspellista med 70-talets stora hits och du får även kända citat. Denna roliga quiz är en superrolig aktivitet för dig och dina vänner.
Frågesport: 70-tals quiz>>
frågesport musik 80 tal
Frågesport 80-tals quiz
Samla dina vänner och minns 80-talet med en underhållande 80-tals quiz. 51 frågor om 80-talets musik, film, världshändelser, sport och mycket mer. Quizet är komplett med svarsformulär och facit samt en spotifyspellista.
Frågesport: 80 tals quiz>>
musik quiz 90
Frågesport: 90-tals quiz
Med detta 90-tals quiz får du 25 frågor om 90-tals musik, sport,film, världshändelser, politik och mycket mer! Du får även 20 musikfrågor med tillhörande spotifyspellista och 15 filmcitat. Festunderhållningen är ordnad smidigt och lätt!
Frågesport: 90 tals quiz>>
musiktävling
Frågesport TV-intron: Älskade TV
Älskade dumburk - visst kan vi mer om den än vi vågar erkänna. Stoltsera med dina kunskaper inom populärkultur och tävla mot vänner och familj om vem som känner igen dessa 30 TV-seriers intron. Varje TV-serie har också två kluriga frågor där du får använda dina specialkunskaper.
Kul musikquiz med tv-intron>>
musikquiz schlager
Frågesport Melodifestivalen: Mello yello
Samla dina vänner till en kväll i Melodifestivalens tecken. Fråge-sporten med melodifestivaltema passar perfekt på middag eller fest. Du får en spotifyspellista med 25 låtar, 50 frågor med varierad svårighetsgrad så att alla kan nåt, svarsformulär och facit.
Melodifestivalquiz>>
festtema usa
Musikquiz: American dream
Detta musikquiz har en spellista med 30 hits från landet i väst. Spellistan är en blandning av musik från 60-talet till idag med en blandning av genrer. Detta quiz är en perfekt utmaning för musiknörden och varje låt har en bonusfråga som innebär bonuspoäng för musikexperten.Allt material är färdigt att skrivas ut direkt!
Musikquiz till temafesten>>
 

Fler musikquiz och frågesporter till fest hittar du här>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se