Direktlänk till inlägg 27 mars 2014

Fester vi minns 40 års fest

Av grapevine goodies - 27 mars 2014 15:33

Untitled Document

 

 

40 års fest
Plötsligt är det dags för den där födelsdagen man fasat för några år.
40 år! Dags att växa upp om du inte gjort det tidigare. Dags att
bjuda in till en hejdundrande 40 års-fest som gästerna sent ska glömma.

Hur gör man då en lyckad 40 års fest?
Ska festen vara hemma, eller en 40 års fest på lokal?
Vad har du för budget för festen? Alla sådan frågor påverkar
vad du har att spela med på festen men oroa dig inte det behöver inte bli
dyrt att bjuda in till en minnesvärd och rolig 40 års fest.


Lekar till 40 års festen
.
Bra lekar till en 40 års fest är:

Musikfrågesport med musik från förr.
Tipspromenad så man får en bensträckare efter maten.
Kluriga frågesporter där man i lag får kämpa om att vinna mot den nyblivna 40 åringen.
Kanske behöver du en bordsplaceringslek för att lätta upp stämningen i början av festen
och som gör att gästerna som inte råkar känna varandra börjar prata med varanda.


40 års fest mat
Du vill ju inte stå i köket under hela festen så tänk att du bjuder på mat som du har hämtat
från restaurang eller så har du förberett maten dagen innan. Men välj då mat som är god
och går att servera under en längre tid. Sufflé som kräven en exakt tajming är inte en
bra ide som mat på en 40 års fest. Maten till en 40 års fest blir ofta någon slags buffé som
kan stå framme under en tid och ändå vara god och fräsch. Kallskuret kött, pastasallad, gott bröd eller kanske en gryta, ett fint utbud av pajer, både varma och kalla, samt lyxiga pizzabitar kan vara några förslag till hur ett sådant buffé bord kan arta sig. Det förutsätter ju att du då har 40 års festen hemma. Väljer du lokal så är kanske budgeten för festen annorlunda och du kanske även kan lägga pengar på catering till festen.
 40 års kalas på lokal är smidigt. Dels slipper du göra ditt hem festklart dvs plocka undan allt som inte ska vara framme, dels är sannolikt lokalen gjord för fest dvs, ytorna, stolarna och köket är gjort för att hantera stora grupper människor. Med lite tur så finns det även ett givet antal fina dekorationer som passar till en 40 års fest i lokalen.
 
 
 Vågar du och vill du kan du förbereda för allsång på din 40 års fest. Se till bara att du och gästerna har koll på
texterna och att någon annan än du är ansvarig för musiken.
 
 


frågesport musik
Musikquiz: Svenska musikundret
Här hittar du det ultimata svenska musikquizet. Du får en spellista med 40 av Sveriges största stjärnor från 40-talet till idag inom en blandning av genrer. Efter var låt får du en chans att skrapa ihop bonuspoäng genom att svara på en följdfråga med anknytning till artisten eller låten.
Läs mer och beställ musikquiz>>
frågesport filmmusik
Frågesport filmmusik: Hollywood tunes
Quiz med filmmusik med färdig spellista. 32 låtar med fråga om vilken filmen är och en följdfråga. Hollywood tunes innehåller klassiska filmer från 1939 till 2003. Du får den färdiga spellistan på Spotify, instruktioner, frågor, svarsformulär och facit.
Läs mer och bestll filmmusikquiz>>
musikquiz spotify
Musikquiz: One hit wonders
Du känner igen låten, men minns du artisten eller vad låten heter? I detta musikquiz får du och dina vänner tävla om vem som minns flest one hit wonders. Du ska känna igen 30 klassiska one hit wonders och dessutom finns kluriga frågor som hör till varje låt.
Läs mer och beställ>>

frågesport tema 70 tal
Frågesport: 70-tals quiz
Minns 70-talet och bli en vinnare i denna quiz! Du får 44 frågor om 70-talets musik, mode, mat, sport, världshändelser och mycket, mycket mer. Förutom kluriga frågor tillkommer en spotifyspellista med 70-talets stora hits och du får även kända citat. Denna roliga quiz är en superrolig aktivitet för dig och dina vänner.
Frågesport: 70-tals quiz>>
frågesport musik 80 tal
Frågesport 80-tals quiz
Samla dina vänner och minns 80-talet med en underhållande 80-tals quiz. 51 frågor om 80-talets musik, film, världshändelser, sport och mycket mer. Quizet är komplett med svarsformulär och facit samt en spotifyspellista.
Frågesport: 80 tals quiz>>
musik quiz 90
Frågesport: 90-tals quiz
Med detta 90-tals quiz får du 25 frågor om 90-tals musik, sport,film, världshändelser, politik och mycket mer! Du får även 20 musikfrågor med tillhörande spotifyspellista och 15 filmcitat. Festunderhållningen är ordnad smidigt och lätt!
Frågesport: 90 tals quiz>>
musiktävling
Frågesport TV-intron: Älskade TV
Älskade dumburk - visst kan vi mer om den än vi vågar erkänna. Stoltsera med dina kunskaper inom populärkultur och tävla mot vänner och familj om vem som känner igen dessa 30 TV-seriers intron. Varje TV-serie har också två kluriga frågor där du får använda dina specialkunskaper.
Kul musikquiz med tv-intron>>
musikquiz schlager
Frågesport Melodifestivalen: Mello yello
Samla dina vänner till en kväll i Melodifestivalens tecken. Fråge-sporten med melodifestivaltema passar perfekt på middag eller fest. Du får en spotifyspellista med 25 låtar, 50 frågor med varierad svårighetsgrad så att alla kan nåt, svarsformulär och facit.
Melodifestivalquiz>>
festtema usa
Musikquiz: American dream
Detta musikquiz har en spellista med 30 hits från landet i väst. Spellistan är en blandning av musik från 60-talet till idag med en blandning av genrer. Detta quiz är en perfekt utmaning för musiknörden och varje låt har en bonusfråga som innebär bonuspoäng för musikexperten.Allt material är färdigt att skrivas ut direkt!
Musikquiz till temafesten>>
 

Fler musikquiz och frågesporter till fest hittar du här>>

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grapevine goodies - Måndag 29 april 13:33


            Den kvinna som gett Valborgsmässohelgen dess namn levde i Tyskland på 700-talet. Valborg var abbedissa i ett kloster i Bayern, grundat av hennes två bröder, Sankt Winibald och Sankt Willibald. Hon var från början en engelsk p...

Av grapevine goodies - Onsdag 13 feb 10:51

        Festplaneringern börjar med att tänka till på tema och sedan datum och vilka man ska bjuda vart festen ska vara någonstans. När det väl är bestämt bör man ganska snart skicka ut inbjudningarnna till festen eller kalaset, så att alla d...

Av grapevine goodies - 18 oktober 2018 10:39


    Letar du efter roliga lekar för barn och vuxna till Halloweenfesten?Du är inte ensam. Vi har gjort en bra sammanställning på roliga lekar som man enkelt köper och skriver ut för att sedan leka loss på Halloweenfesten eller Halloweenkalaset.H...

Av grapevine goodies - 18 juni 2018 09:52


    Kanske har inte alla i sällskapet koll på snapsvisorna. Här hittar du bra sånger till midsommarbordet för snaps och sånt. Med texten framför sig vågar fler att klämma i ordentligt och stämningen blir på topp.   Passa på och få dessa grat...

Av grapevine goodies - 14 december 2017 11:25


  Nu är det dags att uppdatera sånglistan med snapsvisor till julbordet. Du kan bättre än Helan går...när du har laddat ner de nya sånglbladen med bland annat snapsvisor för vuxna och julsånger för barnen.   Gratis snapsvisor och julsånger f...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se